Sant Boi amb la Marató de TV3

13.12.08 | | 1 comentaris »

El tema de la Marató de TV3 d’enguany té molt a veure amb Sant Boi i la seva tradició dins del camp de la salut mental. La Marató, d'aquest diumenge 14 de desembre, està dedicada a les malalties mentals greus.

Les malalties mentals més comunes són la depressió i l’angoixa, però també s’hi engloben l’esquizofrènia, el trastorn de dèficit d’atenció i hiperactivitat, l’autisme o el trastorn límit de personalitat, entre d’altres. Tots aquests trastorns són més comuns del que ens pensem i el principal objectiu de la Fundació La Marató de TV3 és sensibilitzar la gent sobre aquests temes. Es vol fer entendre que la persona que pateix un trastorn mental no té la culpa de la seva situació i que en cap cas no se n’ha d’amagar.

Per aconseguir-ho, són molt importants les activitats populars que s’organitzen des dels diferents municipis de Catalunya. En el cas de Sant Boi, tenim vàries propostes: L’Associació ADISFI ha organitzat pel dissabte 13 a les 18 hores una desfilada de moda anomenada “ADISFI amb la cadira solidària”, una activitat que compta amb la col·laboració de l’associació de comerciants i part de l’equip de “Ya te digo” d’Europa FM. L’acte sense complexes tindrà lloc a Can Massallera.

El dia 14, al Parc de la Muntanyeta, se celebrarà una festa ciutadana amb animació infantil, cercaviles, gegants, dansa i molta música. A més, a les 13 hores, quatre-centes veus de corals, escoles i alumnes de l’Escola Municipal de Música interpretaran nadales a forma de cantata i el tancaran amb el tema “Sant Boi, boig per tu”, una versió molt especial de la cançó “Boig per tu” de Sau amb la interpretació de Pep Sala, que serà retransmesa en directe per TV3.

Tot això sense tenir en compte les activitats que ja han tingut lloc: l’obra de teatre “Las zapatillas amarillas” a Cal Ninyo, interpretada per malalts del centre de dia Santa Eulàlia (Benito Menni CASM), el III Cros Solidari per la Salut Mental al Parc de la Muntanyeta, i altres activitats als casals i centres educatius de Sant Boi.

Les activitats organitzades pel Casal del Barri Centre de Sant Boi han fet possible recollit un total de 861,84 euros. Cal destacar la col·laboració i aportació de L'Esplai "Grup Gresca", Projecte Jove, que com cada any amb la seva iniciativa han recollit 240,92 euros, enguany també hi han participat d'altres entitats com: Vilaweb Sant Boi (120 euros), Bici Baix Llobregat (130 euros), L'Associació Santboiana Pro Seleccions Espotives Catalanes (208,08 euros), L'Associació Equilibri (65,88 euros) i el Casal del Barri Centre (96,96 euros). Respecte l'any anterior s'ha recollit un 26,55% més.

El nostre agraiment a Sant Boi Notícies (bloc) per la informació facilitada.

Sens dubte que el poble de Sant Boi s'ha abocat a la Marató de Tv3!!

1 comentaris

  1. Anònim // 14 de desembre del 2008, a les 17:20  

    Bon diumenge de La Marató!

    Abans de res, felicitar-vos per la vostra tasca i l'aportament en aquesta lluita que ens implica a tots. Si teniu imatges o vídeos de les activitats que heu realitzat al voltant de La Marató d'aquest anys, estaríem encantats que ens les enviéssiu a la web de La Marató:

    http://www.tv3.cat/pprogrames/lamarato/lmtSeccio.jsp?seccio=concurs

    Gràcies!

Últims posts publicats a la xarxa