L'home dels nassos tanca l’any 2008 a Sant Boi.

1.1.09 | | 0 comentaris »

Molts nens i nenes de Sant Boi van dir adéu a l’any 2008 participant en la festa que es va fer a la plaça de l’Ajuntament. Desprès van fer la cercavila acompanyant a l’home dels nassos pels carrers del Barri Centre.

L’home dels nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies li queden a l’any. Només se’l pot veure, però, el trenta-u de desembre.

Segons Joan Amades, l’home dels nassos sembla ser una degeneració d’un personatge mític que simbolitzava l’any. Tradicionalment, se sol explicar a la mainada que en aquest dia surt l’home dels nassos, una persona que té tants nassos com dies té l’any. Els nens s’imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre a l’any li queda només un dia per acabar. Per arrodonir la broma, se solia dir als nens que se l’acabava de veure passar per algun carrer proper, per tal que correguessin a veure si el podien trobar. També hi havia qui creia veure’l a les canonades de l’aigua i així ho feien saber a les criatures. Actualment, en algunes ciutats o pobles s’organitza una cercavila amb un capgròs representant l’home dels nassos.

Aquesta festa la va organitzar l’Associació de Veïns “La Unió” que va comptar amb la col·laboració del Consell Municipal del Barri Centre de Sant Boi.

Últims posts publicats a la xarxa